Kom in beweging

Waarom is bewegen zo belangrijk?

In ons dagelijkse activiteiten is het belangrijk om ook te bewegen. Het is namelijk de basis voor een gezonde leefstijl.

  • Het verlaagt je bloeddruk
  • Het verlaagt je slechte cholesterol
  • Je humeur krijt een positieve boost
  • Je weerstand verbeterd
  • Je kunt beter omgaan met stress
  • Het stimuleert je stofwisseling
  • Je krijgt er sterke spieren en botten van
  • .. en zo zijn er nog wel meer redenen waarom bewegen gezond voor je is.  

Bewegen is dus gezond, maar hoeveel is voldoende?

Als we kijken naar de beweegrichtlijnen vanuit het kenniscentrum sport dan wordt er geadviseerd om minimaal 150 minuten per week matig intensief, verspreid over verschillende dagen te bewegen. 
Daarnaast is het ook belangrijk om minimaal twee keer per week spier- en botversterkende activiteiten te doen, gecombineerd met balansoefeningen. 

Hoe kom ik in actie? 

Beweegcoaching - particulier

Naast mijn rol als leefstijlcoach, coach ik ook mensen gericht op het in beweging komen. Wat belemmert mij, fysiek en/of mentaal om in beweging te komen? Waar liggen wellicht wel mogelijkheden? In kleine stappen en middels een persoonsgerichte aanpak gaan we samen doelen stellen en daadwerkelijk in actie komen! Waarbij we samen kijken naar mogelijkheden in huis, om huis en buitenshuis.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Klik dan hier om het contactformulier in te vullen.  

Beweegcoaching - middels Cool 

In de gemeente Beesel draai ik als leefstijl het Cool - programma. Een tweejarig programma dat vergoed wordt door de zorgverzekeraars. Naast de groepssessies en individuele coaching op leefstijl, mag ik als buurtsportcoach ook inwoners begeleiden naar het in beweging komen.  Dat houdt in dat ik samen met hen kijk waar mogelijkheden liggen om te gaan bewegen, maar ook om hen kennis te laten maken met de mogelijke sportaanbieders van onze gemeente. 
Voor meer informatie over het Cool programma en de criteria voor deelname, klik dan hier

Bootcamp Beesel

Actief sinds 2014. Een super leuke, gezellige, maar vooral ook inspirerende bootcamp club. Wekelijks worden een drie- tot viertal trainingen verzorgt in en rondom de gemeente Beesel.  Iedereen traint voor zichzelf en wordt hierin ook uitgedaagd. Het is grensverleggend, maar ons motto is vooral gewoon lekker in beweging zijn. 

Trainingen vinden plaats in de buitenlucht, waarbij we gebruik maken van materialen en van ons eigen lichaam. We trainen niet alleen op kracht, maar ook op cardio en op behendigheid staat. Voor meer informatie zie: 

www.bootcampbeesel.nl